Online magazine voor communie en lentefeest.  Elke week nieuwe info, tips, foto's en inspiratie.

IT'S ALL IN THE DETAILS

5X ZO MAAK JE JE COMMUNIE OF LENTEFEEST HELEMAAL AF de redactie

De communie of het lentefeest van je zoon of dochter staat al maanden op de agenda aangekruist. Als volleerde gastheer of gastvrouw weet je dat bij zo’n feestelijke dag van alles komt kijken: van een verrukkelijk menu tot de bedankjes achteraf. Hoe maak je van je feest een kunstwerk waarin elk detail klopt?

In de eerste plaats wil je natuurlijk dat het feestvarken de hele dag in de kijker staat. Tadaaz biedt ontwerpen aan die je zelf kunt personaliseren en in de volledige aankleding van je feest kunt doortrekken. Zo sluiten alle details van je stijlvolle feest bij elkaar aan en kan de grote dag voor je oogappel niet meer stuk! Doe je mee? Hier lijsten we alle stappen op waarmee je als organisator rekening kunt houden.

 

1/ Een mooie tafel vermenigvuldigt het feestplezier

Dat de feestneus in huis zijn vingers zal aflikken bij zijn lievelingsmenu, leidt geen twijfel. Maar als gastheer of gastvrouw kun je ook de tafeldecoratie aanpassen naar de stijl van je kind. Verras je familie door het mooiste kiekje uit de communie- of lentefotoshoot aan de menukaart toe te voegen, dan loopt het water hen vanzelf in de mond!

 

Vergeet niet dat een menukaart dé blikvanger is op je feesttafel. Daarom biedt onze website originele ontwerpen aan die passen bij de rest van je decoratie. Kies je voor een menu in de vorm van een piramide, of ga je voor een waaierkaart waarop elk gerecht zijn eigen blaadje krijgt? Met je menu op een bestekpochette bespaar je plaats op tafel en verras je je gasten ongetwijfeld!

Volgende stap: de placemat! Koppel het nuttige aan het aangename en zoek ook hier naar een match met je feestmenu. Wist je dat de placemats van Tadaaz allerlei leuke doe-opdrachtjes of een kleurplaat bevatten? Bestel er een kokertje met kleurpotloden bij en je zult zien dat de allerkleinsten deze keer wél aan de tafel blijven zitten!

 

2/ Verslingerd aan versiering?

Wil je net dat ietsje verder gaan om van je feesttafel een feest te maken? Een menukaart en een placemat zijn heus niet alles. Maak ook van je servetring een hebbeding door ze te bedrukken met een vrolijke wens van de feestneus. Fleur voor de afwerking het midden van de tafel op met bloemen, kaarsen en wat gekleurde glitters of confetti.

Niet voldaan? Maak van de stoelen een eyecatcher door er een mooi lint rond te strikken. Een kleurrijke vlaggenlijn maakt je setting ten slotte helemaal af. Via Tadaaz kun je deze feestslinger ook bedrukken met de foto’s van jouw oogappel. Dit is hét moment om deze kiekjes in de picture te zetten!

 

3/ Verras je gasten met een bedankkaartje

Als de hele zaal op punt staat, kun je aan de attenties voor je gasten denken! Op een extra tafel presenteer je de communiefoto’s van je kind, samen met de souvenirs die je gasten achteraf kunnen meenemen. Kies je voor een gepersonaliseerd bedankkaartje, dan kan je creatieve pen zich helemaal uitleven. Maar wees niet té wijdlopig: vooral originaliteit en persoonlijkheid zijn van tel!

Het leukste deel van je kaartjes maken blijft uiteraard de foto. Eindelijk mag jouw kleine fotomodel schitteren in zijn of haar splinternieuwe feestkledij! Plan een fotoshoot op een originele locatie, probeer meerdere settings uit en wissel close-ups en portretten af. Zo krijg je een dynamische selectie en geef je je gasten een groter keuzeaanbod. Na het feest mogen zij dan zelf hun favoriete foto meenemen van de ster in de familie!

 

4/ Geschenkjes: voor elk wat wils

Bij een klassieke communiekaart hoef je het zeker niet te houden. Je bent extra origineel als je je gasten verwent met een bedankje. Door een notitieblokjebloempotje of badge met de foto van de feestvierder zullen ze langer nagenieten van het feest. Dankzij een gepersonaliseerde snoepzak of chipswikkel kunnen de aanwezige smulpapen zich dan weer verlekkeren op een extra hapje! Voor de allerkleinsten zijn kleurpotloden of memospel erg populair. Aan keuze geen gebrek!

 

VIP-gasten zoals oma en opa of meter en peter verdienen natuurlijk een speciaal bedankje. Zo toon je hen dat ze belangrijk zijn voor je zoon of dochter. Een koffiemok, een dienblad een set onderzetters voor glazen of een koekjestrommel: het zijn maar enkele geschenken die je bij Tadaaz kunt oppimpen met je eigen tekst en foto. De VIP’s op je feest voelen zich niet alleen vereerd, met een gepersonaliseerd cadeau worden ze nog jarenlang aan het grote feest herinnerd.

5/ Stem alle details in je aankleding overeen

Alle stappen overlopen? Dan kan niets nog fout lopen op het communie- of lentefeest van je kind! Bestel op tijd bij Tadaaz om stress te voorkomen, zo kunnen jullie zich tijdens de grote dag op het feestvieren focussen. Als gastheer of gastvrouw beleef je tenslotte ook zelf een bijzonder moment. En net als voor een feest organiseren geldt voor genieten: it’s all in the details!

Met de medewerking van