Online magazine voor communie en lentefeest.  Elke week nieuwe info, tips, foto's en inspiratie.

5X

Tips voor een origineel en persoonlijk communie- of lentefeest

de redactie

Bij de organisatie van deze buitengewone dag komt best wat kijken, maar mits een goede voorbereiding komt alles beslist goed. Je hebt zelf veel in handen om er een uniek feest van te maken; de traiteur doet zeker zijn best, de feestlocatie (thuis of buitenshuis) zal ook in orde zijn, de outfits zijn ook reeds gekozen en zien er prachtig uit.

Vanaf nu kan je de puntjes op de i zetten door voldoende persoonlijke elementen toe te voegen. Met deze tips geraak je alvast een stuk verder.

 

1 / Kies voor je lievelingskleuren of voor je favoriete thema

 Wat is je lievelingskleur? Heb je een hobby waar je helemaal gek van wordt? Wat is je lievelingsdier? Waar droom je van? Het is jouw feest en dat mag je aan iedereen laten zien. Gebruik deze elementen om de kleuren en het thema van je feest te bepalen. Ben je een grote voetbalfan? Dan scoor je met een feest waar groen de hoofdkleur is en waar de voetbal een hoofdrol krijgt. Is roze je lievelingskleur en vind je vlinders geweldig? Check, dit wordt dan de basis op je feest uniek te maken. Ben je stoer en fan van freerunning? Durf er dan een stoer feest van te maken met leuke accessoires. Of ben je meer het rustige type die graag wegdroomt? Dan kies je voor zachte pastelkleuren en bloemen. Zo’n feest voorbereiden wordt een fijne periode.

 

2 / Trek je favoriete kleuren of thema door van het begin tot het einde

Je uitnodiging is de ideale start. Kies voor kaarten in je favoriete kleuren of kies voor een uitnodiging die perfect past binnen je favoriete thema.

Een foto op je uitnodiging? Neem tijdens de shooting alvast enkele elementen mee die later in de feestsetting gaan terugkomen. Een voetbal, een vlinder, een bloem, een windmolen in je favoriete kleur, … het zal de genodigden vanaf het eerste moment onderdompelen in je thema. En de shooting gaat een stuk vlotter met enkele goed gekozen attributen. Op ava.be kan je uitnodigingen en ander drukwerk bestellen die perfect passen bij je gekozen thema.

De tafelbekleding steek je uiteraard in je lievelingskleuren. Stem de tafelloper en servetten netjes op elkaar af. De servet vouw je op een manier die helemaal bij je past. Ontdek op ava.be alvast heel wat leuke vouwtechnieken. Tip, vouw ze op voorhand, op de dag zelf hoef je ze dan enkel maar op het bord te leggen.

 De feestversiering laat je uiteraard qua kleur en stijl perfect aansluiten bij de gekozen tafelbekleding. Zo vormen de feestversiering en de gedekte tafel een prachtig geheel. Kies voor enkele slingers, leuke lampionnen en honingraatballen. Kies voor ballonnen in de kleur en stijl van je thema en laat ze op voorhand vullen met helium. Met ballonnen zorg je in geen tijd voor de juiste feeststemming. Folieballonnen in zilver, goud of roze waarmee je een voornaam of ander leuk woord kunt vormen mogen niet ontbreken.

 

3 / DIY, ontwikkel zelf enkele persoonlijke eyecatchers

Als je echt enkele unieke elementen wil op je feest, dan maak je deze gewoon zelf. Knutselen is leuk en zorgt voor een persoonlijke toets. En na het feest heb je er enkele zelfgemaakte herinneringen bij die je doen terugdenken aan deze fijne dag.

  •  Ga aan de slag met kartonnen letters die je voornaam vormen. Geef ze met verf, stiften of décopatchpapier de juiste kleur. Werk af met stempels, vilten vormen, lint, touw of stickertjes.
  • Heet de gasten welkom met een zelfgemaakt bord aan de inkom.
  • Maak zelf een fotowall in je favoriete kleuren en thema. En iedereen moet eraan geloven en gaat op de foto als ze arriveren.

Maak zelf je uitnodiging, naamkaartjes en menukaarten.Laat je inspireren bij AVA en ontdek op ava.be heel wat knutseltechnieken.

 

4 / Zorg voor een gastenboek en brievendoos

Voorzie een tafeltje waar alle cadeautjes een plaats kunnen krijgen. Zorg ook voor een brievendoos en gastenboek die gepimpt zijn in je favoriete kleuren of thema. Al de wenskaarten kan je bewaren in de doos en samen met het gastenboek kan je af toe herinneringen ophalen..

 

5 / Geef een aandenken mee

Loopt het feest langzaam op zijn einde? Geef dan de gasten een kleine persoonlijk cadeautje mee. Dit cadeautje maak je volledig zelf en werk je ook uit volgens de kleuren of thema van je feest.

Ook voor een communie- of lentefeest doen suikerbonen het momenteel heel goed. Steek ze in een leuk doosje en voeg een persoonlijke boodschap of foto toe.

 

Met de medewerking van