Online magazine voor communie en lentefeest.  Elke week nieuwe info, tips, foto's en inspiratie.

COMMUNIEKAART

5 STAPPEN VOOR HET MAKEN VAN EEN PRACHTIGE KAART VOOR JE COMMUNIE OF LENTEFEEST de redactie

Of je nu je eerste communie, vormsel of lentefeest viert, als gastheer of gastvrouw probeer je er alles aan te doen om hier een memorabele dag van te maken. Maar eigenlijk begint het feest al lang voordien en zindert het achteraf nog jaren na. Met een feestelijke uitnodiging en attentie zorg je ervoor dat het zoveel langer mag duren dan die ene dag.

Bij Tadaaz kun je je kaart personaliseren zodat de feestneus helemaal in de spotlights komt te staan. Maar hoe maak je nu zo’n communie- of lentefeestkaartje waarin alles klopt? Deze vijf stappen helpen je verder!

1/ Kies de ideale stijl voor je feest

Uitnodigingen en bedankkaartjes komen nooit alleen. Voor de stijl van je ontwerp kun je je laten inspireren door de locatie van je feest, een specifiek thema of de kledingstijl van je zoon of dochter. Ga je voor een avontuurlijk tuinfeest, een drink op een partyboot of liever een feest in een klassieke feestzaal? In welke kleur richt je de tafel in? Die keuzes zullen bepalend zijn voor de vormgeving van je kaartjes en de decoratie van het feest?

 

2/ Een fotoshoot om in te kaderen

Het leukste deel van je kaartjes maken is de fotoshoot. Jouw oogappel mag zich er eindelijk topmodel wanen. Klaar? Actie! Trek er tijdens een zonnige lentedag op uit naar de boerenbuiten, het bos, of kies een toffe locatie binnenshuis. Probeer verschillende achtergronden te variëren en wissel close-ups en portretten af. Zo krijg je een dynamische shoot en geef je jezelf een groter keuzeaanbod.  Op de uitnodiging mag je dan eindelijk een eerste glimp van de kiekjes tonen. Al geef je de feestkledij beter nog niet helemaal prijs. Eventueel kun je een hint geven via een close-up van het strikje in het haar van je dochter of allereerste das van je zoon. Zo houd je de andere foto’s achter de hand voor het bedankje, waarop de feestvierder mag schitteren in vol ornaat. Op het feest gasten krijgen de volledige shoot te zien en kiezen ze hun favoriete foto van de ster in de familie!

 

3/ Creatieve pennen aan de slag

De volgende stap is een leuke tekst! In de eerste plaats dient deze tekst om je genodigden te informeren. Zorg er bij een uitnodiging dus zeker voor dat je een antwoord geeft op de 4 w’s (wie, wat, waar, en wanneer). Vergeet daarnaast ook niet je contactgegevens te vermelden en een deadline voor je gasten om hun komst te bevestigen. Wil je echt origineel zijn, probeer dan aan te sluiten bij het thema van je feest. Zo kan een kaartje in marinestijl een unieke boottrip aankondigen met je zoon of dochter als kapitein. Een bedankkaartje hoeft niet al die info te geven, want je deelt het uit op de dag zelf. Je kan dus speelser en persoonlijker zijn. Vlotte pennen kunnen zich hier helemaal uitleven, maar onthoud dat vooral het gebaar en de verrassing tellen. Laat je een attentie achter op het bord van je gasten? Bedenk je een origineel rad van fortuin waarbij elk zijn unieke cadeau krijgt? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

4/ Maak indruk met je kaart

Nu de stijl van je feest, de foto’s en de tekst vastliggen, kun je eindelijk je communiekaart en je bedankje personaliseren. Kleine tip: kies de ontwerpen samen, zodat alles mooi in het geheel past! In het aanbod van Tadaaz is er van de meeste ontwerpen zowel uitnodiging als een bedankje beschikbaar.  Wist je trouwens dat je bij die tweede werkelijk alle kanten op kunt? Bij Tadaaz kun je kiezen voor bijvoorbeeld een handige bladwijzer, een vliegerkaartje en een 3-, 5-, of 7-luik met meerdere foto’s. Naast een leuk aandenken kun je je gasten ook een cadeautje als bedankje meegeven. Verwen de lekkerbekken in de familie met een gepersonaliseerd chipsdoosje of snoepzakje. En dankzij een magneet of badge met jouw foto blijft de herinnering van je topfeest letterlijk hangen!

 

5/ De finishing touch

Wie zijn of haar communie viert, leert vast de volgende les: God is in the details! Met een prachtige uitnodiging en een origineel bedankje is het meeste werk achter de rug, maar als gastheer of gastvrouw kun je nog net een stapje verder gaan. Het eerste wat je gasten zullen zien van je feest is immers niet de uitnodiging zelf, maar de envelop. Die kun je bij Tadaaz kiezen uit een ruim aanbod volgens de kleur en stijl van je kaart. En voor wie het helemaal af wil hebben: sluit je envelop af met een sticker  waarop je naam, foto of een bijzonder motief te zien is. Door deze gepersonaliseerde sticker kunnen je familie en vrienden meteen zien wie het grote feestvarken is!

 

Met de medewerking van